Reizen naar Lanzarote

Lanzarote is een eiland. Het is daarom niet per auto of trein te bereiken. Wel is het mogelijk om eerst met de auto naar Cadiz op het Spaanse vasteland te reizen. Van daaruit kun je met de veerboot naar Arrecife varen. Reken wel op flink wat reistijd. De tocht met de auto naar Cadiz duurt ongeveer 20 tot 24 uur. Dat is pure rijtijd, dus exclusief pauzes. De overtocht met de ferry duurt vervolgens nog ongeveer dertig uur. In de praktijk zul je dus bijna vier reisdagen kwijt zijn om op deze manier naar Lanzarote te reizen. Meer dan 99% van de Nederlandse en Belgische toeristen pakt gewoon het vliegtuig naar Lanzarote.

Lanzarote bezienswaardigheden

Lanzarote telt mede dankzij het vulkanische landschap een aantal interessante bezienswaardigheden.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Lanzarote op een rijtje gezet:
Lanzarote bezienswaardigheden top 10

Vliegen naar Lanzarote

Dé manier om vanuit Nederland naar Lanzarote te reizen is per vliegtuig. Afhankelijk van de vliegroute en snelheid vlieg je op zijn snelst in minder dan vier uur naar Lanzarote International Airport toe. Als het een beetje tegenzit kan de vluchttijd oplopen tot tegen de vijf uur. Sommige vluchten is er een tussenlanding elders, bijvoorbeeld op Fuerteventura. In dat geval kun je ten minste 1 uur optellen bij de totale reistijd. Tijdens de tussenlanding blijf je meestal aan boord van het vliegtuig zitten.

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Lanzarote vliegen. Vanuit Nederland zijn het vooral Transavia en TUIfly die met meerdere vluchten per week richting Lanzarote gaan. Vrijwel alle pakketreizen vanuit Nederland worden met deze twee maatschappijen uitgevoerd. Ook Ryanair vliegt naar Lanzarote. Dit zijn vrijwel alleen maar losse vluchten. Vanuit België kun je met JetAirfly vliegen. Vanuit de Duitse luchthavens net over de grens kun je met Air Berlin, Condor en Ryanair naar Lanzarote Airport vliegen. De luchthaven wordt aangeduid met airportcode ACE. Niet zelden wordt hij Arrecife Airport genoemd vanwege de ligging net ten zuiden van de hoofdstad Arrecife.

Bekijk vluchten en prijzen van vliegtickets met Transavia naar Lanzarote
Bekijk vluchten en prijzen van vliegtickets met TUIfly naar Lanzarote

Vervoer vanaf het vliegveld

Indien je een pakketreis geboekt hebt hoef je je eigenlijk zelden druk te maken over het vervoer vanaf de luchthaven. Je host(ess) wacht je op bij de aankomsthal en wijst je naar een bus of taxi die je naar je accommodatie brengt. Dit is als een transfer inbegrepen is in je pakketreis. Indien er geen transfer inbegrepen is of je vliegt met een los vliegticket naar Lanzarote dan moet je je eigen vervoer regelen. Indien je een huurauto hebt gereserveerd met als ophaalpunt het vliegveld dan kun je deze aan een van de balies in de aankomsthal gaan ophalen. Daar teken je je contract waarna je de auto oppikt in de parkeergarage tegenover de terminal. Indien je geen huurauto hebt én geen transfer via een reisorganisatie hebt dan kun je de taxi nemen. Bij de aankomstterminal staan vrijwel zonder uitzondering voldoende taxi’s te wachten om je naar waar dan ook op het eiland te brengen.

Reistijd

Indien je met een taxi of huurauto vanaf het vliegveld naar je accommodaties rijdt dan gelden de volgende reistijden:

Puerto del Carmen 20-25 minuten
Arrecife 15-25 minuten
Playa Honda 10-20 minuten
Costa Teguise 25-35 minuten
Playa Blanca 30-40 minuten

Taxi’s

Er is bijna geen plek op het eiland Lanzarote waar je geen taxi kunt nemen. Zelfs de kleinste dorpjes hebben een taxistandplaats waar meestal wel een taxi te vinden is. Taxi’s zijn op Lanzarote vrij goedkoop. Er zijn twee mogelijkheden: er wordt op de meter gereden of je rijdt mee tegen een vastgesteld of afgesproken tarief. Vooral van plaats naar plaats wordt er veel met vaste tarieven gewerkt. Een rit binnen een stad/dorp is vrijwel altijd op basis van de taximeter.

Huurauto

Een huurauto geeft je veel vrijheid als je op Lanzarote bent. Als je van plan bent om veel van het eiland te zien dan is een auto vaak handiger en goedkoper dan wanneer je alles met excursies probeert te zien. Je zit ook niet vast aan de schema’s van de excursies. Het voordeel hiervan is dat je de drukte soms kunt ontwijken. Ook zit je niet vast aan geboekte excursiedagen, maar kun je je tijd helemaal zelf indelen. Het is immers jammer als je op de meest zonnige dagen in de bus zit terwijl je op minder mooie dagen nou net een dagje zwembad of strand hebt. Op Lanzarote zitten voldoende autoverhuurders die huurauto’s in uiteenlopende categorieën aanbieden. Als je prijzen gaat vergelijken, let dan wel goed op de eventuele extra kosten voor verzekering, afkoop eigen risico en verplichte afname van een volle tank benzine. Goedkoop kan soms wel eens duurkoop zijn.

Openbaar vervoer

Er rijden meerdere busdiensten over het eiland. Vrijwel alle bussen hebben het busstation in Arrecife als begin- en eindpunt. Kaartjes koop je bij de buschauffeur. De dienstregeling van de bussen wijzigt regelmatig. Het is daarom van belang om goed te informeren hoe de huidige routes lopen en wat de tijden zijn. Omdat er over het algemeen geen hoge frequentie van bussen is, is de bus niet de meest handige manier om te reizen.

Autorijden op Lanzarote

Iedereen met een Nederlands of Belgisch rijbewijs mag autorijden op Lanzarote. Het landschap is heuvelachtig, maar kent weinig steile en/of kronkelige wegen. Over het algemeen is autorijden op Lanzarote niet lastiger dan in Nederland. De wegen zijn over het algemeen in prima staat. Omdat de verkeersdrukte minder is, is het vaak aangenamer om op Lanzarote te rijden dan in Nederland. Hoewel het verkeer over het algemeen meer relaxed is dan bij ons, kom je ook hier wel ‘haantjes’ tegen. Bumperkleven en risicovol inhalen komt daarom helaas ook op Lanzarote voor. Laat je vooral niet opfokken door dit soort gasten.

Fietsen op Lanzarote

Voor sportieve fietsers is Lanzarote een leuke uitdaging. De geasfalteerde wegen zijn uitstekend om met de racefiets overheen te fietsen. De meeste automobilisten zijn gewend aan fietsers op de weg. Helaas niet iedereen, dus ga er van uit dat je soms wel eens te maken krijgt met een auto die vrij dicht langs je passeert. De mooiste fietsroutes vind je rondom wijngebied La Geria en nationaal Park Timanfaya. De meeste stijgingen moet je opzoeken in het noordwesten (LZ-10 richting Haria). Voor mountainbikers zijn er ook leuke routes op Lanzarote te vinden. Houd er rekening mee dan je niet overal mag komen met de fiets. In beschermde gebieden mag je de wegen niet verlaten.
Indien je een fiets alleen maar als vervoermiddel wilt gebruiken binnen een van de badplaatsen dan kun je langs de kust meestal gebruik maken van fietspaden. De infrastructuur op Lanzarote is steeds meer aangepast aan fietsers.

Lanzarote vakantie

Een complete vakantie naar Lanzarote boek je al vanaf € 145,- per persoon.
Bekijk alle Lanzarote aanbiedingen

Bijzondere plaatsen op Lanzarote

De website bijzondereplaatsen.nl publiceert bijzondere plaatsen die er op de wereld te vinden zijn. Ook Lanzarote staat op deze site met maar liefst 14 bijzondere plaatsen:
Cueva de los Verdes

El Golfo
El Grifo Wijnmuseum
Emporium
Fundación César Manrique
Jameos del Agua
Jardín de Cactus
La Geria
Los Hervideros
Mirador del Rio
Museo Mara Mao
Playa de Famara
Playas de Papagayo
Timanfaya Nationaal Park

Meer info over Lanzarote

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Lanzarote:
alles over Lanzarote

Lanzarote informatie
Lanzarote weer & klimaat
5x zien en doen op Lanzarote
bijzondere plekjes op Lanzarote
mooiste dorpjes op Lanzarote

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy