Lanzarote bezienswaardigheden

Als je naar Lanzarote gaat kun je van veel meer genieten dan alleen de heerlijke stranden, het fantastische weer en de sfeervolle terrasjes. Mede dankzij het vulkanische karakter van het eiland zijn er een aantal bezienswaardigheden te vinden op Lanzarote die het de moeite waard maken om eens een dagje of dagdeel er op uit te trekken. Naast de natuurlijke bezienswaardigheden telt Lanzarote ook een aantal musea en parken. Op deze pagina bieden we een overzicht van een deel van de vele hotspots die Lanzarote telt.

Lanzarote bezienswaardigheden

Lanzarote telt mede dankzij het vulkanische landschap een aantal interessante bezienswaardigheden.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Lanzarote op een rijtje gezet:
Lanzarote bezienswaardigheden top 10

Fundacion César Manrique

De beroemdste man van het eiland Lanzarote is César Manrique. Zijn kunstwerken kom je in ieder geval op verschillende plaatsen tegen. Naast de kunstwerken is er ook bijzonder vormgegeven architectuur terug te vinden, waaronder het huis van deze kunstenaar. Bij de entree zie je al dat kunst een echte passie van deze man was. Eenmaal binnen wordt dit bevestigd. Zijn liefde voor de natuur en het ruige karakter van het eiland zijn in het huis volledig opgenomen.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/fundacion-cesar-manrique.htm

Guinate Tropical Park

In dit kleinschalige doch mooi aangelegde dierenpark staan vooral veel tropische vogels centraal. Daarnaast zijn er een aantal andere dieren te vinden zoals stokstaartjes, otters, eekhoorns en knaagdieren zoals de Capybara. Het meest gaat u waarschijnlijk genieten van de papegaaien show. Dit park ligt in de plaats Haría.
www.guinatepark.com

La Cueva de Los Verdes

Een wandeling door deze enorme grotten zal je aangenaam verrassen. Niet alleen is het er heerlijk koel, de grot heeft ook heel wat opmerkelijke ruimtes te bieden. Er is bijvoorbeeld een concertzaal ingericht. De akoestiek is er natuurlijk fenomenaal. Een gids verteld je tijdens de wandeling een aantal bijzondere kenmerken en spannende verhalen. Voor de pittige wandeling dient men goed ter been te zijn.
www.allesoverlanzarote.nl/cuevadelosverdes.htm

Timanfaya National Park

Het karakteristieke landschap binnen dit park is uniek voor het eiland Lanzarote. Het gebied werd namelijk tussen 1730 en 1736 behoorlijk zwaar getroffen door een vulkaan uitbarsting. De dikke laag lava en as is in een grote omtrek terug te vinden. De ‘Montañas de Fuego’, wat letterlijk vuur bergen betekend zijn nog altijd erg warm. Een gids kan je precies vertellen en laten zien hoe warm het is. Als je iets heel bijzonders wilt ervaren, dan doe je de rit door dit gebied op de rug van een dromedaris. In het Timanfaya bezoekerscentrum is veel informatie terug te vinden over de oorsprong en het bestaan van vulkanen zoals op het eiland Lanzarote.
www.top10bezienswaardigheden.nl/spanje/lanzarote-nationaalparktimanfaya.htm

Jardin de Cactus

Deze grote groene oase welke Jardin de Cactus wordt genoemd, is een fantastische rustplek op het eiland Lanzarote. Meer dan 2.000 verschillende soorten cactussen staan onder de 6.000 exemplaren verspreid in de speciaal hiervoor ingerichte tuin. Wederom heeft de kunstenaar César Manrique hier weer de hand in gehad. Het was tevens het laatste werk wat hij heeft gecreëerd. Het klimaat van Lanzarote blijkt uitstekend te passen bij allerlei soorten cactussen. De botanische cactustuin ligt vlakbij de plaats Guatiza.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/jardin-de-cactus.htm

Los Hervideros

Vooral de kustlijn van El Golfo staat bekend om de intense kracht van de zee tegen de grof gevormde rotsformaties. Door de jaren heen zijn hierdoor heuse grotten ontstaan die het lawaai van de klappen van de golven tegen de kust nog eens dik aanzetten. Dit stukje kust draagt de naam Los Hervideros, wat ongeveer ‘kokende potten’ betekent.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/los-hervideros.htm

Casa Jose Saramago

Het huis van de Portugese schrijver José de Sousa Saramgo is tegenwoordig opengesteld voor publiek. Omstreeks 1993 kwam hij samen met zijn vrouw naar Lanzarote om er te gaan wonen. Een paar jaar later ontving hij zijn eerste Nobelprijs voor de Literatuur. Sinds de opening van het museum in 2001 heeft het al vele gasten mogen ontvangen. Er zijn namelijk heel veel kunstwerken te aanschouwen die afkomstig zijn van onder andere César Manrique, Rogerio Ribeiro, Joan Miquel Ramirez, Rafael Alberti en Manolo Millares.
http://acasajosesaramago.com/

Rancho Texas Lanzarote Park

In dit gezellige familiepark staat pret centraal. Je kunt er meedoen met verschillende activiteiten zoals pony rijden, zwemmen met zeehonden, kanoën, zoeken naar goud of jezelf vermaken in het zwembad of op de glijbanen. Ook zijn er vele dieren van dichtbij te bewonderen. Er zijn wasberen, witte tijgers, herten, vogels en nog wat reptielen zoals krokodillen, leguanen en schildpadden. Kortom, een park waar niemand zich hoeft te vervelen.
www.ranchotexaslanzarote.com/park/

Volcàn del Cuervo

Voor een pittige maar zeker wonderschone wandeling moet je beslist eens richting deze vulkaan gaan. Het dramatische uiterlijk van de vulkaan maakt je nieuwsgierig. Er loopt zelfs een wandelpad tot aan de binnenkant. Er wordt gezegd dat een wandeling om Volcàn del Cuervo je geest zou zuiveren. Deze vulkaan vind je bij de plaats Asomada.

Mirador del Río

Door velen wordt Mirador del Río ook wel omschreven als mooiste uitkijkpunt van Lanzarote. Wederom heeft César Manrique hier weer iets bijzonders neergezet. Het 475 meter hoge uitkijkplatform is gecreëerd op een klif van de Famara bergketen. Het hoogste punt van het eiland Lanzarote is vlakbij gelegen. Dit is de 672 meter tellende Peñas del Chache.
www.allesoverlanzarote.nl/miradordelrio.htm

Museo Agricola el Patio

Dit in een oude boerderij gevestigde museum schetst een uitstekend beeld over hoe het agrarische leven er omstreeks de twintigste eeuw uit heeft gezien. Regelmatig worden er oude ambachten tentoongesteld middels demonstraties. De charmante patio biedt je de gelegenheid om rustig te genieten van een lekker glaasje Malvasia wijn of ander lekker hapje of drankje. www.museoelpatio.com

Museo Etnográfico Tanit

In het kleine dorpje San Bartolomé is het etnografische museum van het eiland te vinden. Alle ingrediënten van Lanzarote komen er aan bod. Maar ook allerlei aspecten over de cultuur en andere erfgoederen worden er besproken. Voor wie meer diepgang zoekt over het bestaan van Lanzarote moet zeker een bezoekje brengen aan Museo Etnográfico Tanit (M.E.T.).
www.museotanit.com/actividades.html

Jameos del Agua

In het noorden van Lanzarote zijn de prachtige grotten van Jameos del Agua ontdekt door César Manrique. Na wat aanpassingen waarbij harmonie tussen natuur en kunst centraal blijft staan, is deze schitterende bezienswaardigheid ontstaan. De grot en de lavatunnel zelf zijn ontstaan door opstuwend lava. De gevoelige albino krabbetjes die er graag vertoeven zijn een bezienswaardigheid op zich.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/jameos-del-agua.htm

Aqualava Waterpark

Zeker als je verkoeling op een warme dag zoekt, ben je hier aan het juiste adres. Aqualava Waterpark heeft veel verschillende soorten glijbanen, speeltoestellen, een golfslagbad en een prachtig aangelegde tuin. In het park is tevens een buffet restaurant. Je vindt dit gezellige park in Playa Blanca.
www.relaxia.net/en/aqua_lava

The Aloe Vera House Museum

Dat de Aloë Vera plant heilzame werking heeft, is inmiddels wel bekend. Maar over de plant zelf zijn ook heel wat wetenswaardigheden verbonden. Dit museum gaat terug in de geschiedenis en verteld op boeiende wijze het hele verhaal. Natuurlijk is er ook een shop aanwezig waar uiteenlopende producten te koop zijn. Het museum is te vinden in de plaats Haría.
www.aloepluslanzarote.es/museo?___store=gb&___from_store=es

Castillo de las Coloradas

Alleen al voor een mooi uitzicht op het buureiland Fuerteventura is het een aanbeveling om Castillo de las Coloradas te bezoeken. De oude vestingtoren staat aan de kust op Punta del Águila vlakbij Playa Blanca. Toen de voorganger omstreeks 1741 werd gebouwd, diende het als verdedigingstoren. De huidige toren stamt uit het jaar 1769. Hiervandaan kon men de piraten in een vroeg stadium aan zien komen. Binnen in het bouwwerk was plaats voor een slaapzaal, een opslagruimte voor buskruit, een kerker en een ophaalbrug.

Castillo de San Jose Museum

Al in 1976 werden de deuren geopend van het MIAC (Museo Internacional de Arte Contemporáneo). Wederom was dit museum voor moderne kunst een initiatief van César Manrique, een naam die je veelvuldig op het eiland tegenkomt. Het voormalige militaire fort uit de achttiende eeuw werd aangepast om te dienen als museum waar uiteenlopende kunst uit de geschiedenis tentoon kon worden gesteld. In het museum wat vlakbij Arrecife ligt vind je onder andere kunstwerken van bijvoorbeeld Michavila, Gordillo, Mampaso, Alechinsky, Beaudin en natuurlijk César Manrique. 

Castillo Santa Barbara

Dit prachtig en goed bewaarde stukje geschiedenis is een burcht die diende als uitkijktoren om het volk op tijd te kunnen waarschuwen voor aanvallen van vijanden. De burcht die al in de veertiende eeuw werd gebouwd ligt hoog op een berg vlakbij de stad Teguise. In de burcht is tegenwoordig het piraten museum en het museum van emigranten gevestigd.
www.museodelapirateria.com/en/el-castillo-de-santa-barbara

Playas de Papagayo

Tussen Playa Blanca en Punto de Papagayo liggen een aantal prachtige stranden. Deze stranden zijn bekend onder de verzamelnaam Playas de Papagayo. Het zijn zandstranden bestaande uit licht zand, gelegen in romantische vulkanische baaien.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/playas-de-papagayo.htm

El Lago Verde

Niet ver van de wilde kust van Los Hervideros ligt een opmerkelijke bezienswaardigheid. Aan het zwarte strand is namelijk een groene lagune in een halve cirkel te aanschouwen. De opvallende groene kleur wordt veroorzaakt door micro organismen zoals algen en vulkanische mineralen.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/el-golfo.htm

Lanzarote Aquarium

In Costa Teguise is het zeeleven van heel dichtbij te bewonderen in het Lanzarote Aquarium. Hoewel het het grootste aquarium van het eiland is, is het niet erg groot. Er is een tunnel aanwezig waaronder je doorloopt en de vissen dus langs alle kanten kunt bekijken. Wie durft kan zelfs tegen een vergoeding een duik nemen om de vissen van heel dichtbij te bewonderen. Ondertussen kan de rest van de familie je dapperheid aan de andere kant van het glas bewonderen.
www.aquariumlanzarote.com

Casa Museo del Campesino

Op een belangrijk en druk bezocht kruispunt in San Bartolome staat een wit kunstwerk van de hand van César Manrique. Het werd geplaatst in een tijd dat toerisme steeds belangrijker werd voor inkomsten op het eiland Lanzarote. Steeds meer ambachten zoals de visserij leken verruild te worden voor werk in de toeristische sector. Deze zeer moderne sculptuur verwijst naar deze intense periode die een stevige stempel op het eiland drukte. Vlakbij de sculptuur is een museum gelegen waar een aantal handwerken op traditionele wijze gemaakt worden.

Aquapark Costa Teguise

Voor een dagje heerlijke verkoeling kun je het Aquapark in Costa Teguise bezoeken. Het park heeft verschillende glijbanen, speeltoestellen en andere vormen van waterpret. Rondom de baden zijn ligbedden beschikbaar en er is ook een restaurant.

Bijzondere plaatsen op Lanzarote

De website bijzondereplaatsen.nl publiceert bijzondere plaatsen die er op de wereld te vinden zijn. Ook Lanzarote staat op deze site met maar liefst 14 bijzondere plaatsen:
Cueva de los Verdes

El Golfo
El Grifo Wijnmuseum
Emporium
Fundación César Manrique
Jameos del Agua
Jardín de Cactus
La Geria
Los Hervideros
Mirador del Rio
Museo Mara Mao
Playa de Famara
Playas de Papagayo
Timanfaya Nationaal Park

Meer info over Lanzarote

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Lanzarote:
alles over Lanzarote

Lanzarote informatie
Lanzarote weer & klimaat
5x zien en doen op Lanzarote
bijzondere plekjes op Lanzarote
mooiste dorpjes op Lanzarote

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy